Een bedrijf  
overnemen  
Het gehele proces van het aankopen van een bedrijf dient zorgvuldig en goed voorbereid te gebeuren. Alleen op die manier kunnen de juiste partijen bij elkaar gebracht worden en kan een succesvolle deal gesloten worden. Het zoeken en selecteren van de juiste marktpartijen vraagt veel zorg en aandacht. De ervaring en de kennis, die ABG daarbij inbrengt, is van essentiŽle waarde; feitelijk een investering, die meestal meervoudig wordt terugverdiend. Prettige bijkomstigheid is dat uw normale werkzaamheden niet door het acquisitieproces verstoord worden.

Of u nu als onderneming of als ondernemer een bedrijf overneemt, een acquisitie wordt een onderdeel van uw organisatie, waar u jaren mee moet samenwerken. Laat ABG daarom de onderhandelingen voeren en indien nodig de rol van Ďbad guyí spelen, zonder uw toekomstige relatie te verstoren. Uiteraard houdt u altijd zelf de regie in handen.

Een bedrijfsovername geschiedt doorgaans in een aantal fasen, van het in kaart brengen van potentiŽle overnamekandidaten tot aan het sluiten van de koopovereenkomst. Naast bovengenoemde fasen kent het traject van de bedrijfsovername uiteraard ook het vraagstuk van de financiering. ABG werkt volledig onafhankelijk, maar maakt uiteraard gebruik van een groot netwerk van vermogensbeheerders, participatiemaatschappijen en banken. Juist door die onafhankelijke positie is ABG in staat alle facetten van het overname-traject op de meest effectieve en (kosten-)efficiŽnte wijze te doorlopen, en bij het vinden van de beste financiering komt dat nadrukkelijk tot uiting. In een geheel vrijblijvend en vertrouwelijk gesprek komt u te weten op welke wijze ABG u bij de bedrijfsovername kan adviseren en begeleiden.